Dirigent

Wim Boer

Wim Boer

Wim Boer volgde zijn muziekvakopleiding aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde in 1991 af in de hoofdvakken orgel (UM)en piano (DM)  bij respectievelijk Arie J. Keijzer en Frans van Hoek. Later studeerde hij koordirectie bij Barend Schuurman en kerkmuziek bij o.a. Folkert Grondsma.

Sinds 1992 heeft hij in Burgh-Haamstede een eigen lespraktijk voor piano, orgel en stemvorming. Hij geeft regelmatig concerten op orgel en piano en als dirigent van verschillende koren in de regio.

Hij is cantor van de H. Maria Magdalenakerk te Goes en van de St. Willibrorduskerk te Zierikzee.

In 2003 richtte hij het vocaal ensemble ‘Luscinia’op, waarmee hij als dirigent sinds 2004 jaarlijks cantates van Bach en Händel uitvoert en daarnaast ook concerten met grote koorwerken als het Weihnachts-Oratorium en de Johannes-Passion van J.S. Bach, de Messiah van Händel, het Requiem van Mozart etc.

Sinds 2010 is hij leider van het Schouws Kamerkoor. Van 2002 tot 2012 was hij dirigent van het kamerkoor Sasso Montanari te Steenbergen.

Wim Boer heeft ook een grote passie voor kamermuziek. Sinds 2008 vormt hij als pianist samen met Arjan Kik , viool en Martijn Kooiman, cello, het Burgh Trio.