Ubi Caritas, Paasconcerten, St. Willibrorduskerk, Zierikzee, 2 april 2023, 16:00 uur en Geerteskerk, Kloetinge, 5 april 2023, 20:30 uur

Passie-concerten Luscina in Zierikzee en Kloetinge

Op zondag 2 april en woensdag 5 april verzorgt Kamerkoor Luscinia twee passie-concerten.

Het concert op zondag 2 april vindt plaats in de H. Willibrorduskerk te Zierikzee en begint om 16.00 uur. Op woensdag 5 april wordt het concert gegeven in de Geerteskerk in Kloetinge, aanvang 20.30 uur.

In 14 muziekstukken wordt het paasverhaal ten gehore gebracht, afgewisseld met korte vertellingen door Geerten Kok en Myrthe Leydens. De toegang is gratis.

De concerten met een meditatief karakter bevatten composities van Victoria, Lobo, Tallis, Schütz, Bach, Händel, Bruckner, Duruflé, Sanders, Lauridsen, Mealor en Pärt.
Het koor staat onder leiding van dirigent Wim Boer. Instrumentale begeleiding is in handen van organist Mark Christiaanse.

Inspiratie

De verwijzingen in de evangeliën en de woorden van Jezus over Zijn lijden, sterven en opstanding vormen het uitgangspunt van het programma.
Wim Boer: “Zijn woorden blijven actueel en zijn confronterend en bemoedigend”.
Het centrale thema van het concertprogramma is Jezus’ opdracht die luidt: “Heb elkaar lief”. In het Ubi Caritas wordt dat uitgezongen: Waar oprechte liefde is, daar is God.

Toegang

Er is bewust voor gekozen de toegang gratis te maken, zodat de concerten voor iedereen toegankelijk zijn.
Wim Boer: “Beide locaties vormen een mooie achtergrond voor de muziek. En door het concert op twee plaatsen aan te bieden komen we voor iedereen in de buurt.”

De bezoekers worden om een vrije gift bij de uitgang gevraagd ter bestrijding van de kosten.
Meer informatie over Luscinia en haar concertprogramma vindt u op de website www.lusciniaconsort.nl

Graag tot ziens op één van onze concerten.

Bestuur Luscinia